mindfulnessmamma

Semesterdags

Kategori: Må bra


Det var en särskild känsla att cykla till jobbet idag tillsammans med barnen. Vår sista dag innan en lång och härlig ledighet. Många dagar av varande väntar och många dagar att få vara riktigt nära varandra.

Och boken... var kommer den in i bilden? På skolavslutningen i rektorns tal till barnen nämner hon alltid den där goda boken som kan vara en god kamrat regniga dagar under sommarlovet. Barnen kommer ihåg det från år till år. En och annan stund får läsning hoppas jag att det ska bli för både liten och stor. Jag har flera böcker som ligger och väntar på att bli lästa.
För barnen väntar ett långt och härligt sommarlov. Att de uppskattar det vet vi redan innan det har börjat på riktigt. Sonen tycker det är fantastiskt att han ska få vara ledig så länge och undrar hur vi har kunnat ordna så att de får vara lediga så länge!

Stor som liten uppskattar att få bara vara. Ibland går bara allt i ett fasligt snabbt tempo att det faktiskt glöms bort och det går till och med så långt att somliga intalar sig själva att de inte vill bara vara och att de inte tycker om att bara vara. Men jag tror att alla både vill och tycker om. Vi måste ibland påminna oss om att vi får. Det kan träna mycket övning-men det går. Så i sommar-kom ihåg att vi får!


Kommentera inlägget här: