mindfulnessmamma

Det går att bli frisk och fri

Kategori: Må bra


Vill slå ett slag för ABK:s blogg där aktuella saker kring föreningen och annat viktigt lyfts fram.

Så här beskrivs bloggen Det går att bli frisk och fri.

"2011 är det då dags för den här bloggen att starta.
Det skrivs om ätstörningar och psykisk ohälsa (och hälsa) som aldrig förr i media och på nätet. Ibland är det som skrivs rent felaktigt. Ibland är det fantastiskt och bör hyllas och visas upp som inspirerande, medmänskligt och informativt.

Det vi vill göra här är att kommentera, debattera, informera, visa på vår verksamhet runt om i landet, berätta om det vi själva varit med om och interagera med er – ni som läser, ni som själva är eller har varit mitt i helvetet och ni som står eller stod bredvid. Vi vill höra era tankar och synpunkter, så kommentera gärna våra inlägg.
Tipsa oss om sådant ni har läst och funderat på.

Till sist – det går att bli frisk och fri från ätstörningar.
Vi vet. Och vi vill förmedla det."

Besök den! Läs, fundera, kommentera. Delta och ta del av aktuella diskussioner.

Vad är frisk? Hur är det då egentligen när man är frisk? Det kan beskrivas på olika sätt från person till person, men jag tycker det är så otroligt bra och träffsäkert att lägga till ordet fri tillsammans med ordet frisk. Det handlar inte bara om att uppnå normalvikt, att sluta svälta, att börja äta, att sluta med olika kompensatoriska beteenden, att unna sig av det goda och så vidare och så vidare. Det handlar om att känna sig fri.

Och det kan jag att intyga att det går att göra. Det går att bli frisk och fri.Det finns bara en riktning att välja i vägskälet om du vill finna friheten inom dig, men vägarna mot målet kan se olika ut. Man får prova sig fram, ibland går det framåt, ibland backar man och det krävs mycket, mycket tålamod. Men det går, att finna friheten inom sig.

Kommentera inlägget här: