mindfulnessmamma

Semestern lider mot sitt slut...

Kategori: Mindfulness


.... men än har jag en hel veckas ledighet kvar.  Jag har haft fem härliga semesterveckor som snart följs av en veckas föräldraledighet.Jag har njutit av den här semestern på ett sätt som jag nog aldrig gjort förut. Jag har inte räknat dagar och veckor och inte ens ikväll, när jag vet att sista lediga veckan börjar imorgon tänker jag något annat än vad härligt.

Det är en konst att vara i nuet, i den dag och den stund som sker just nu, men det är också en förmåga som går att öva upp. Det är en förmåga som är lite av en färskvara. Det går inte bara att luta sig tillbaka och konstatera att jag kan vara i nuet.

I vår tillvaro händer det hela tiden saker som kan distrahera oss och kan få oss att tappa fokus. Det finns alltid en dåtid. Det finns alltid en framtid. Och det finns ett nu, en stund som bara sker just nu och aldrig mer kommer tillbaka. Nuet är till skillnad från dåtiden och framtiden något vi kan påverka.

När jag har blivit alltmer medveten om att jag faktiskt kan ha befälet i mitt liv, att det är jag som har huvudrollen i mitt liv, då har jag också blivit allt mer mån om att göra vad jag kan för att vara i nuet.

Oavsett till vilken grad vi känner att vi kan vara i nuet, så kan vi utveckla förmågan att vara här och nu. Övning ger färdighet stämmer väl in på det här området.
KOMMENTARER:

  • Marion säger:
    2011-07-25 | 07:46:44
    Bloggadress: http://marionsblogg.blogg.se/

    Fina tankar om semester och jag känner lite likadant som du. Att verkligen kunna vara i nuet är det som är verklig semester, att kunna koppla bort allt.

    Men med en hel veckas ledighet kvar så är det ju massor du hinner med :)

Kommentera inlägget här: