Julmust på annorlunda vis...


Idag provade jag för första gången på att använda julmust i matlagning och det blev riktigt, riktigt gott!





Julmustkyckling

1. Koka 4 portioner ris.

2. Dela ca 600 gram kycklingfilé mitt itu på längden. Ta fram en panna med lock och höga kanter,
t ex traktörpanna eller stekgryta. Bryn kycklingen i lite olja. Kycklingen ska inte genomstekas utan kokar färdigt i såsen.

3. Strö över 1 ½ msk vetemjöl över kycklingen. Tillsätt 2 dl julmust, 1 dl grädde, 1 tärning kycklingbuljong, 1 tsk mald ingefära och 2 tsk kinesisk soja. Koka upp och låt koka under lock på svag värme i ca 10 minuter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0