Chokladkaka att dö för



Ja, så heter faktiskt den fantastiskt goda chokladkaka jag bakade till dagens firande av vår 8-åring. Den är så god och smakar verkligen choklad. En riktigt lyxig kaka!


Chokladkaka att dö för

250g 70% choklad
125g smör
2 stora el 2 små ägg
2½ dl socker
1 krm salt
1 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
 
Glasyr:
 
120g 70% choklad
50g smör
 
Ugn 200 grader.
Smöra, bröa form.
Smält choklad, rör i smör, låt svalna.
Vispa ägg socker och salt pösigt.
Häll avsvalnad choklad i äggsmeten och rör ner vetemjölet och vaniljsockret.

Häll smeten i en rund form med löstagbar botten och grädda i omkring 20 minuter.
Bred glasyren på en avsvalnad kaka.




Jättegott att servera hallon till den här kakan. Överhuvudtaget tycker jag hallon passar så bra tillsammans med kakor med chokladsmak, t ex kladdkaka.



Oatlys vaniljvisp är jättegod och var ett annat tillbehör idag. Ett jättebra alternativ till vanlig vaniljvisp, mjölkfri, men minst lika god.



Idag provade jag att baka på bovetemjöl istället för vetemjöl och det blev hur bra som helst!

Testa denna kaka-du kommer inte att bli besviken.


Kommentarer
Postat av: Marion Thorneus

Den var supergod, verkligen att dö för.

Barnen funderade dock på namnet, att dö för.

Dör man om man äter den? :)

Snor det receptet till någon fikakväll.

2011-08-20 @ 16:37:36
URL: http://marionsblogg.blogg.se/
Postat av: Jenny (blogginnehavaren)

Ja, namnet kan man ju fundera en del över, men namnet har fått hänga med från receptboken.

2011-08-20 @ 20:29:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0