mindfulnessmamma

Det finns ingen julstress

Kategori: Allmänt
Gratisbild på Julkulor
(www.fotoakuten.se)
Det är faktiskt alldeles sant. Det finns faktiskt ingen julstress. Det finns faktiskt ingen julhysteri. Det finns faktiskt ingen julstress och julhysteri om vi väljer bort den.

I morgontidningen läste jag om julhysterin. En reporter hade frågat människor om vad de tycker om julhysterin. Precis som om det finns någon slags hysteri som inträder en särskild tidpunkt på året, år efter år. Många människor har många aktiviteter och gör många sysslor i hemmet inför julen-men hysteri? Det är något annat tycker jag.

Det handlar väl om hur vi tar det och inte hur vi har det?

Våga välja julefrid tänker jag. Välj bort julstress. Tala om julefrid istället för om allt som du måste göra. Du måste egentligen inte göra någonting överhuvudtaget som handlar om julen. Inte någonting alls. Du har ett val. I varenda enskild situation. Även när det kommer till advents-, lucia- och jultid.

Om det hänger ett ok på dina axlar är det du själv som har hängt dit det. Om det är svårt att lyfta ner det precis till den här julen, häll i alla fall ut det vatten du bär i hinkarna och plocka ur de stenar som kanske ligger där på botten.

Kommentera inlägget här: