mindfulnessmamma

Tredje advent hos Mindfulnessmamman

Kategori: Allmänt

Tredje advent är redan här. Jag har firat denna adventssöndag i kyrkan där julen sjöngs in. Det var många som hade samlats i Domkyrkan för att lyssna till körer som sjöng sånger om advents- och juletid. Skillnaden mellan yngsta och äldsta körsångaren var omkring 80 år berättade prästen!
Julen blir så mycket mer om vi även uppmärksammar och firar adventstiden, sade prästen idag. Jag kan instämma i det. Det finns mycket vi kan njuta av och fira innan själva julhelgen, till exempel lucia och adventsdagarna. I kyrkan kan vi fira advent med sång och musik, stämningsfullt och passar alla, oavsett om man brukar gå till kyrkan vanligtvis eller inte.

Vi har så många dagar att njuta av från första advent och fram till julhelgen. Risken finns att allt blir en väntan på själva julhelgen, att allt som sker fram till dess är en förberedelse bara inför den helgen, för att liksom bli klar med allt till julafton och övriga juldagar. Städning, bakning, matlagning, julklappar och så vidare. Så kan vi ha det om vi vill.

Eller så väljer vi att njuta av adventstiden. Inte skapa måsten och borden, utan njuta av dagarna. Lyssna till tonerna som ljuder från julskivorna istället för att på julafton komma på att vi inte hunnit lyssna på någon julmusik, att vi helt enkelt glömt bort dem mellan åtaganden och överfulla listor. Gå på den där advents- eller luciakonserten du tänkt på december efter december, men prioriterat bort på grund av din inbillade tidsbrist.

Tiden, den tiden, nog finns den. Den är ju nu, just nu, men den tid som är nu kommer aldrig mer igen.


KOMMENTARER:

  • Lotta säger:
    2010-12-13 | 20:35:36

    Jag försöker vara ute i goood tid som du vet med alla julförberedelser för att just kunna njuta av denna adventsmånad fullt ut! Det är så underbart! Jag älskar adventstiden... Kram till dig Jenny och din fina blogg <3

Kommentera inlägget här: