mindfulnessmamma

Tacksamhetskalender, 7 dec.

Kategori: AllmäntJag är tacksam för upplevelser, sådant jag har möjlighet att göra i min vardag.Idag har pepparkaksbak förgyllt min arbetsdag på jobbet. Det är en sådan charm över barns pepparkakor. Ett tillfälle att visa dem att good enough verkligen är bra nog. Det behöver inte vara perfekt i den bemärkelse att varje pepparkaka behöver se ut precis som formen. Det går bra med en triceratops utan ett ben och en prima ballerina som är omsorgsfullt lagad. Det blir alldeles utomordentliga kakor! Pepparkaksbak i hemmet har jag hunnit med redan ett par gånger redan denna december. Med glädje går det bara av farten.

I eftermiddag ska jag åka med tomtebussen på den årliga julkalendern i Stadsparken i Luleå, en levande julkalender som spelas varje dag i december till och med julafton. Vilken upplevelse!

Jag tror på att samla guldkorn i vardagen, att samla upplevelser.
Det är ju just det här som sker precis nu, som är livet.
Det är nu allting sker.

Varje morgon vi gör oss i ordning för att åka till jobbet, varje frukoststund tillsammans med barnen, varje hämtning på förskola och skola, varenda vardag hemma, middagsbestyren och middagsstunden, stunderna efter middagen där vi har chansen att sitta ner tillsammans med våra barn-med varandra.
Kvällsrutinerna, stunden vid barnets säng där vi kan prata om dagen som varit, en stunds närhet.
Det är allt det här som är livet-det är nu det sker. Det kommer inget sedan.

This is it.

Kommentera inlägget här: