Morotskaka med pepparkaksfil


Rekommenderar varmt denna nya favoritkaka i juletid! Enkel att göra och fantastiskt god. Kul och nytt med tranbär.


Morotskaka med pepparkaksfil


Ca 20 små bitar


Ingredienser

2 stora morötter

50 g smält Smör

1 dl Pepparkaksfil

2 dl fint råströsocker

3 ägg

2½ dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

½ tsk bikarbonat

Smör och ströbröd till formen

200 g färskost t ex philadelphiaost

4 msk florsocker

finrivet skal av ½ apelsin och

2 msk saft

1 dl torkade tranbär


Sätt ugnen på 175. Skala och riv morötterna fint. Smält smöret och blanda med pepparkaksfilen. Häll i sockret och rör ned äggen ett i taget. Lägg i morötterna. Blanda mjölet med bakpulver och bikarbonat och vänd försiktigt ner i degen. Smöra och bröa en liten långpanna ca 20x30 cm. Fyll formen och grädda kakan i mitten av ugnen ca 30 min. Låt svalna.

Blanda ihop färskost med florsocker, finrivet apelsinskal och saft. Hacka tranbären till ett fint strössel. Bred glasyren på kakan och skär den i fyrkantiga bitar. Toppa med tranbärsströsslet.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0