mindfulnessmamma

Det är som det är

Kategori: Allmänt

Det är som det är. Ibland blir det bara som det blir, av olika skäl. Det blir inte alltid som man allra helst önskar. Att acceptera det är nog det bästa vi kan göra. Det är som det är.

Min fredagsmorgon blev inte som jag helst önskar att morgnar ska vara. Just där och då i stunden känns det naturligtvis inte alls bra att lugnet inte ligger som ett hölje över oss i vår lilla hall, liksom bäddar in oss, värmer upp oss inför mötet med vinterkylan.

Men sedan, i bilen när vi är på väg, det är då vi mår som bäst av att acceptera att det blev som det blev. Acceptera de känslor som fanns i kroppen då och just nu. Det är som det. Möjligen prata om det lugnt med varandra.

Men sedan-släppa det som var, tankar och känslor om det, som en ballong som vi låter sväva upp i den kyliga vinterluften. Det blev som det blev.
Och sedan-säga hej då till varandra och möta en ny härlig dag!

KOMMENTARER:

  • Petra säger:
    2010-12-03 | 17:56:33

    Det är som det är... eller det blev som det blev. SÅ lätt att känna ånger, skuld, ilska eller besvikelse för att det inte blev som vi ville, tänkte eller önskade. Ibland svårt att släppa, men ack så viktigt att träna på. En "dålig" start behöver ju inte sätta stämningen för hela dagen... bara om vi tillåter det så blir det så. Ballongtricket bra tips i sådana lägen, ibland lättare sagt än gjort... men övning ger färdighet :)

  • Jenny (blogginnehavaren) säger:
    2010-12-03 | 21:40:19

    Det blev som det blev... det är bra tänkt. Att acceptera att det blev som det blev är viktigt, däremot betyder acceptansen inte att man tyckte att det blev bra eller att man vill ha det så. Men att acceptera att det som varit faktiskt har varit är nog en förutsättning för att riktigt kunna släppa, för ingenting går ju att göra ogjort.

Kommentera inlägget här: